Right sizing: directe netto winst dankzij geoptimaliseerde verpakkingen

Merken moeten vandaag inspelen op trends op de markt om elke kans te grijpen in de context van veranderend consumentengedrag.

Om gelijke tred te houden met die snel veranderende trends, moet u zich aanpassen. Mogelijk heeft dat ook een impact op de verpakking van uw product qua formaat, vorm, tekst of graphics. De meeste merken veranderen om de 12 tot 18 maanden of zelfs eerder iets aan elk van hun producten.

Ontdek hoe u grip krijgt op die veranderingen dankzij right sizing en hoe dat uw activiteiten kan verbeteren.

Vrouw die boodschappen doet

 

Right sizing voor geoptimaliseerde verpakkingen

Wat is ‘right sizing’?

Right sizing, zeg maar verpakkingsoptimalisatie via juiste dimensionering, betekent dat u een verpakking aanpast qua formaat, vorm, gewicht of volume.

Dergelijke kleine veranderingen hebben zelfs nog een grotere positieve impact naarmate u verder gaat in de verpakkingsketen: van de secundaire verpakking tot transport en opslag, alle aspecten kunnen worden geoptimaliseerd.

Door al vroeg in het ontwerpproces right sizing toe te passen, profiteert u niet alleen van directe efficiëntievoordelen en kostenbesparingen maar ook van betere controle over de innovatiecyclus voor uw product en verpakking.

 

Ongeëvenaarde voordelen

Kostenbesparingen dankzij Cape softwareBespaar kosten

De kostenbesparingen die u realiseert door right sizing toe te passen voor uw product, zijn direct merkbaar. Elke bespaarde euro betekent extra winst onder aan de resultatenrekening van uw bedrijf. En dat alles zónder uw prijs te verhogen, meer producten te verkopen of uw marktaandeel te vergroten.

 

Minder CO2-uitstoot dankzij Cape softwareVerklein uw ecologische voetafdruk

U kunt right sizing evengoed implementeren uit overwegingen op het gebied van duurzaamheid. Kleine aanpassingen aan de verpakking van uw product hebben een directe positieve impact op het gebied van materiaalgebruik, het aantal dozen op een pallet, het laadplan voor vrachtwagens, het aantal kilometers dat vrachtwagens rijden, en de CO2-uitstoot.

 

Hoe begint u aan right sizing?

Esko biedt innovatieve oplossingen voor de verpakkingsindustrie.

Wilt u meer weten over right sizing?

Gratis webinar over Cape

In dit opgenomen gratis webinar illustreren we:

  • wat right sizing betekent
  • wat de beperkingen/restricties zijn op het gebied van right sizing
  • welke kosten- en ecologische besparingen right sizing oplevert
  • welke tools kunnen worden gebruikt voor right sizing
  • case study’s met harde cijfers

 

Welke tools kunt u gebruiken voor right sizing?

Slimme software tools van Esko voldoen aan de behoeften van uw merk op het gebied van right sizing en bieden een raming van de positieve impact op uw activiteiten:

Cape Pack, ’s werelds toonaangevende software voor right sizing, helpt u om te bepalen wat het beste formaat is voor uw product vanuit een logistieke invalshoek.

ArtiosCAD is ’s werelds meest gebruikte software voor structureel verpakkingsontwerp. Bij integratie van ArtiosCAD met de Cape software worden het verpakkingsontwerp en het transport optimaal op elkaar afgestemd.

Right sizing toepassen in Cape Pack

Een verzenddoos ontwerpen in ArtiosCAD

   

Studio is een unieke set tools voor 3D-verpakkingsontwerp. De virtuele mock-up van uw geoptimaliseerde verpakking versnelt de goedkeuringscycli en dus ook de time-to-market.

Met Studio Store Visualizer visualiseert u uw ontwerp bij wijze van test in virtuele winkelrekken, waar u het kunt bekijken tussen producten van uw concurrenten. Zo kunt u met kennis van zaken beslissen welke optimalisatie nodig is voor uw product om beter de aandacht te trekken van de consument.

Realistische 3D-visualisatie in Studio

Realistische 3D in Studio Store Visualizer