De industrie voor verpakkingsdrukwerk blijft innoveren - Esko

De industrie voor verpakkingsdrukwerk blijft innoveren

November 03 2015

HD Flexo: de industriestandaard voor bedrukking van flexibele verpakkingen en etiketten

President Alain Paquette (l) en Prepress Manager Stacey Turner (r) van Artcraft Label met de CDI 2530

Nu flexodruk de kwaliteit van offset en diepdruk evenaart, zit flexo in de lift voor het bedrukken van flexibele verpakkingen en etiketten.

HD Flexo is uitgegroeid tot de nieuwe industriestandaard in flexodrukken dankzij kwalitatief hoogwaardigere platen, die consistentere drukresultaten opleveren dan standaard digitale flexoplaten. Naast een zeer goede drukkwaliteit biedt HD Flexo ook het voordeel van kortere inrichttijden op de pers, waardoor de drukker kosten kan besparen.

 

“We zijn opgetogen over de kwaliteitsresultaten die we zien op al onze persen, en ook het gebruiksgemak bij de productie.”

Alain Paquette, President, Artcraft Label Inc., Canada [Lees meer]

 

De markt voor golfkartondruk betreden

Full HD Flexo combineert perfecte inktoverdracht met de juiste volvlakdensiteit, levendige merkkleuren en ultieme consistentie op het gebied van de plaatvervaardiging. Het is de énige workflow voor plaatvervaardiging in de industrie die volledig digitaal wordt aangestuurd.

Klanten melden dat ze Full HD Flexo gebruiken om karton te bedrukken en dat de resultaten van een verrassend hoge kwaliteit zijn:

 

Logo van Clicherlux

“De resultaten van Full HD Flexo op golfkarton zijn uitstekend. We slagen erin om de kwaliteit en dekking van onze volvlakken te verbeteren. We stellen een aanzienlijke verandering in kwaliteit vast. Esko Full HD rastering stelt je als drukker in staat om de inktdekking te verbeteren en tegelijkertijd het inktverbruik te verminderen.”

Luciano Trombeta, Technical Manager, Clicherlux, Brazilië [Lees meer]

 

NIEUW: droog offsetdrukken met HD Letterpress

De flexotechnologie blijft innovaties opleveren. Zo is er nu de nieuwe HD Letterpress plaatbelichtingstechnologie, die de unieke uitdagingen van droge offsetdruk overwint.

HD Letterpress maakt het mogelijk om platen te vervaardigen voor droge offsettoepassingen zoals blikjes, tubes en andere conische of cilindrische aluminium verpakkingen. Verfijnde lichte partijen, duidelijk gedrukte tekst, en fijn positief en negatief lijnwerk: dankzij HD Letterpress is dat nu zelfs bij nat-in-natdruk allemaal haalbaar.

Met HD Letterpress bedrukte blikjes