Zo bespaart Kärcher 40% tijd op zijn lay-outproces

Het beheren van verpakkingsprojecten kan onbegonnen werk lijken. Van het ontwerpproces tot het drukken zijn er veel obstakels op de weg die een project aflegt:

  • er wordt eindeloos heen en weer gemaild
  • mensen becommentariëren niet de recentste versie
  • projecten komen vast te zitten in afwachting van goedkeuring van updates
  • statusupdates worden beheerd in ingewikkelde Excel spreadsheets

 

Het is overduidelijk dat het bovenstaande een inefficiënte manier van werken is, die bovendien duur uitvalt. Toch is de harde realiteit dat veel bedrijven nog steeds gebruikmaken van standaard Office software om hun ontwerptoepassingen te beheren.

 

Kärcher trekt de stekker eruit

Merkeigenaar Kärcher, die bekendstaat om zijn hogedrukreinigers, had genoeg van die manuele manier van werken. Met ongeveer 1.800 te beheren SKU’s en meer dan 600 verpakkingsprojecten per jaar voor nieuwe of vernieuwde verpakkingen, bleek die werkwijze duur, inefficiënt en zeer tijdrovend.

 

WebCenter voldoet aan alle eisen

Kärcher’s zoektocht naar een gebruiksvriendelijker alternatief mondde uit in de keuze voor WebCenter, Esko’s via het web toegankelijke platform voor verpakkingsbeheer.

Als oplossing die speciaal ontwikkeld is voor verpakkingen, zorgt WebCenter er nu voor dat het proces voor verpakkingsontwerp bij Kärcher eenvoudiger, sneller en meer gestandaardiseerd verloopt.

 

Quote

Vandaag klaren we de klus in 60% tot 70% van de tijd die vroeger nodig was. We stonden versteld van het aantal uren dat we bespaarden door bestanden niet heen en weer te moeten kopiëren.

Titus Helmke, verantwoordelijke voor internationaal brand management, Kärcher, Duitsland

Esko
Contact us


Subscribe
This website uses cookies and other tracking technologies. By using this website, you are agreeing to our
Privacy Policy .