PantoneLIVE slaat iconische P&G merkkleuren op in de cloud

Door zijn iconische merkkleuren in de cloud op te slaan, stuwt merkeigenaar P&G de rendabiliteit de hoogte in.

Net zoals bij tal van andere merkeigenaars zijn ook bij P&G consistente kleuren van cruciaal belang wat betreft merkeigenheid.


PantoneLIVE slaat iconische P&G merkkleuren op in de cloud

  • Procter & Gamble wilde zijn merkbekendheid versterken via kleurconsistentie.
  • Tegelijkertijd was het op zoek naar een oplossing om de operationele efficiëntie te verbeteren qua ontwikkeling en realisatie van de verpakkingen.

Ontwerpintentie haalt de winkelrekken

P&G stelt vast dat de implementatie van het beveiligde cloudgebaseerde PantoneLIVE portaal tastbare productiviteitsvoordelen opleverde.

“PantoneLIVE is een efficiënte, effectieve en naadloze technologie die tijd en geld bespaart en ertoe bedraagt dat de ontwerpintentie de winkelrekken haalt”, zegt Phil Duncan, Global Design Officer bij P&G.


Directe impact voor P&G

  • een minimum aan kleuraanpassingen
  • kortere goedkeuringscycli
  • efficiënte go-to-market
  • lagere ontwikkelingskosten


Over PantoneLIVE

PantoneLIVE is een cloudgebaseerde oplossing. Het stelt bedrijven die wereldwijd actief zijn in staat om de universele PANTONE kleurentaal nauwkeurig te communiceren in de gehele verpakkingsworkflow, van ontwerpconcept tot de winkelrekken.

In plaats van te werken met subjectieve, visuele evaluaties en dure aanpassingen op de pers, wordt er vertrouwd op kleurmeting en -verificatie op basis van wetenschappelijke spectrale gegevens.

Esko
Contact us


Subscribe
This website uses cookies and other tracking technologies. By using this website, you are agreeing to our
Privacy Policy .