Het succesverhaal van hoe JFM Plates en Phoenix Printing Plates zijn uitgegroeid tot spelers die de toon zetten qua flexokwaliteit

Flexobedrijven staan steeds meer onder druk om een breed portfolio van kwalitatief hoogwaardige en toch kostenefficiënte diensten aan te bieden.
Er wordt verwacht dat ze flexibel kunnen inspelen op de klantvraag, wat geen sinecure is door de kleinere oplages.

Full HD Flexo biedt soelaas. Het is een must-have voor eender welk portfolio van oplossingen.
Hiermee kunt u voldoen aan de verwachtingen van klanten ondanks de steeds krappere budgetten. Zo kunt u gelijke tred houden met de steeds veranderende eisen van de markt.

Dankzij Full HD Flexo kan flexodrukkwaliteit echt concurreren met diepdruk- en offsetkwaliteit voor flexibele verpakkingen, etiketten en golfkartontoepassingen.


Directe omzetgroei

Mark McKee, General Manager van JFM Plates in Manchester, legt uit:

“Het was al meerdere keren voorgevallen dat we werden benaderd door potentiële klanten maar helaas geen offerte konden maken doordat we niet perfect konden voldoen aan de eisen.

We moesten er iets aan doen.

Gewapend met Esko Full HD Flexo kunnen we nu onze activiteiten laten groeien, onze toekomst veiligstellen en samenwerken met een groter aantal partners.”

“We zagen onze omzet direct met 15% groeien toen we begonnen met een test van Esko Full HD Flexo”, legt Steve Collins uit, Sales Director bij Phoenix Printing Plates in Bristol.

“Kiezen voor Full HD Flexo zou onze doorlooptijd versnellen, zo stelden we vast. En de drukkers voor wie de platen vervaardigen, melden dat de kwaliteit veel beter is.

De snelheid, de compromisloze kwaliteit en de verbeteringen in het productieproces maken een groot verschil.”


De concurrentie voor blijven

Full HD Flexo is hét antwoord op de steeds krappere budgetten en de steeds veranderende eisen van de markt.

Het stelt drukkers in staat om resultaten van diepdrukkwaliteit te realiseren met een flexo-oplossing.

Full HD Flexo biedt perfecte inktoverdracht, de juiste volvlakdensiteit, levendige merkkleuren en ultieme consistentie op het gebied van de plaatvervaardiging.


Produceer oplages op rendabele wijze

Equinox maakt het mogelijk om de productiviteit op de pers te verhogen en tegelijkertijd te besparen op inktkosten. Het standaardiseert drukwerkproductie met een vaste set inkten.

Equinox is de perfecte aanvulling op het Full HD Flexo plaatvervaardigingsproces. Het is kostenefficiënt, zonder in te boeten aan kleurnauwkeurigheid.


Over JFM Plates

JFM Plates is een reprospecialist die dit jaar zijn 35e verjaardag viert. Het bedrijf werd opgericht door John, Marks vader. Oorspronkelijk richtte het zich alleen op de offsetmarkt. Na vijftien jaar daalde de vraag vanuit die markt naarmate steeds meer drukkerijen eigen oplossingen begonnen te installeren. Dat leidde tot een uitbreiding naar flexo. Tien jaar later volgden de investeringen in digitaal en de eerste Esko CDI Spark 2530. Drie jaar later werd een grotere CDI Spark 4835 toegevoegd. De meest recente aanwinst dateert van vorig jaar: een investering in een extra CDI Spark 4835 met hoge-resolutie optics van 4.000 dpi en inline UV-belichting om de implementatie van Full HD Flexo mogelijk te maken. De Full HD Flexo Certified certificering werd in maart behaald. Klanten zijn enthousiast over de betere kwaliteit die JFM Plates nu kan leveren. www.jfmplates.co.uk

Over Phoenix Printing Plates

Phoenix Printing Plates Ltd opende zijn deuren in 1992. Het bedrijf begon met slechts drie personeelsleden en één belichter, waarmee het analoge flexoplaten leverde aan breedbaandrukkers van flexibele verpakkingen. De behoefte aan een groter gebouw deed het bedrijf verhuizen naar Southmead in 1995. Het bedrijf stapte volledig over op digitaal met de toevoeging van een Kodak Thermoflex in 2006. Sindsdien is het bedrijf blijven groeien. Vandaag telt het 15 medewerkers. Phoenix Printing Plates Ltd is de grootste onafhankelijke flexoplaatleverancier in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf blijft investeren in de nieuwste technologie voor zijn machinepark, dat vandaag 3 digitale belichters telt, die allemaal HD-drukplaten kunnen vervaardigen. www.phoenixprintingplates.co.uk

Logo van JFM Plates Logo van Phoenix Printing Plates
Esko
Contact us


Subscribe
This website uses cookies and other tracking technologies. By using this website, you are agreeing to our
Privacy Policy .