EskoArtwork beloont Athena Graphics met HD Flexo certificatie - Esko

EskoArtwork beloont Athena Graphics met HD Flexo certificatie

November 10 2011

Gent (Belgium), november, 2011 – Athena Graphics is in de 20 jaar van haar bestaan uitgegroeid tot een van de belangrijkste prepresshuizen in Europa. Haar faam heeft Athena Graphics te danken aan het voortdurende streven naar topkwaliteit. In april ontving de prepressspecialist in verpakkingen dan ook als eerste fotogravurebedrijf in de Benelux het HD Flexo certificaat van EskoArtwork.

“Kwaliteit is voor ons een werkwoord”, vat Ignace Cosaert, gedelegeerd bestuurder van Athena Graphics, de filosofie van het jubilerende bedrijf samen. “Elk aspect van onze onderneming wordt betrokken in het integraal kwaliteitssysteem.” Ook het nieuwe pand dat Athena Graphics eind augustus in Roeselare betrok straalt kwaliteit uit: er is volop aandacht besteed aan duurzaamheid en milieu zodat er CO2-neutraal gewerkt kan worden."

Technologisch voorop

“Het is belangrijk dat wij technologisch voorop blijven lopen en in kwaliteit blijven groeien. We leggen onze focus immers op het hoogste kwaliteitssegment in verpakkingen”, vertelt Cosaert. Om die reden besloot Athena Graphics in 2010 de verschillende nieuwe drukvormtechnologieën die op de markt kwamen uitgebreid te testen: “Daarbij zagen we duidelijk hoe HD Flexo van EskoArtwork daadwerkelijk een kwaliteitssprong betekende.”

Hoger kwaliteitsniveau voor flexo

EskoArtwork zorgde in 2009 voor een aardverschuiving in de flexo-industrie door met de introductie van HD Flexo het kwaliteitsniveau van flexodruk naar een kwaliteitsniveau te tillen dat voorheen alleen kon worden gerealiseerd in offset of diepdruk. Cosaert legt uit hoe dat wordt bereikt: “HD Flexo is eigenlijk een combinatie van twee technologieën. De eerste is het graveren van de drukvormen met een veel hogere resolutie. Omdat de rasterpunten veel fijner gegraveerd worden, staan ze stabieler op de drukvorm en kunnen we ook veel kleinere rasterpunten graveren. De tweede technologie stelt ons in staat om met de speciale HD Flexo rastertechniek in de schaduwpartijen en effen tonen breuklijnen te vermijden en rasters nu netjes naar 0% te laten verlopen.”

Streng certificeringproces

De klanten van Athena Graphics, maar ook hun eindklanten, merken niet alleen de kwaliteitsverbetering op.  Cosaert: “We krijgen ook te horen dat het drukproces veel vlotter verloopt: de pers is sneller op kleur en drukt stabieler. Sommige merkeigenaren willen inmiddels enkel nog drukwerk in HD Flexo.”

Om de hoge kwaliteit van de HD Flexo technologie te garanderen heeft EskoArtwork een streng certificeringproces opgezet. Klanten, partners en leveranciers ontvangen daarbij een officieel certificaat dat zij een jaar als kwaliteitskeurmerk mogen gebruiken. Daarna moeten zij zich opnieuw laten certificeren.

Bekroning

“Dit onderstreept nogmaals ons voortdurende streven naar de hoogste kwaliteit”, verklaart Cosaert over de in april ontvangen HD Flexo certificatie. “En uiteraard zien we ook graag dat onze klanten het HD Flexo Partner Certificaat behalen. Samen met onze klanten stoppen we veel energie in procesbeheersing en standaardisatie van het volledige traject van drukproef via drukvorm tot drukresultaat. Het HD Flexo certificaat is de bekroning voor het volledige project.”